Jun 03

Sportski tereni

U turističkoj ponudi Vrnjačka Banja je posebnu pažnju posvetila ne samo povoljnostima za sportsku rekreaciju posetilaca, vec i pružanju kvalitetnih usluga i uslova za pripremu sportista amatera i vrhunskih profesionalnih ekipa. U tu svrhu u Vrnjackoj Banji su na najpogodnijim lokacijama izgradeni i savremeno opremljeni brojni sportski tereni koji omogucavaju upražnjavanje razlicitih sportova. Osim toga, senoviti parkovi, trim staza kroz borovu šumu, obližnji visovi, planinski proplanci i šume, kao i vrlo povoljna mikroklima Vrnjačke Banje, idealna su mesta za rekreaciju i treninge. O sportskim terenima brine se Sportski centar "Vrnjačka Banja".

Pored savremene hale sportova u Vrnjačkoj Banji je na raspolaganju i fudbalski teren u Vrnjcima, stadion malih sportova "Kocka", otvoreni tereni za mali fudbal, rukomet i košarku kod, fiskulturne sale za košarku, odbojku i rukomet pri Osnovnoim školama i Srednjoškolskom centru. U blizini se nalazi i Sportski centar "Karović" u Novom Selu.
Takodje možete posetiti i ski stazu. Ski staza na Goču (12 km od centra banje) privlaci veliki broj ljubitelja zimskih sportova. Horizontalna dužina trase je 520 metara koliko su duge i dve uredene ski staze širine oko 60 metara. Pogonsko zatezna stanica je na nadmorskoj visini 990 metara, odakle skijaši polaze ka vrhu. Mesto odakle krecu na ski stazu je na 1123 metara, što znaci da je visinska razlika 132 metara. Broj instaliranih vucnih naprava je 36, a kapacitet je 1195 skijaša na sat, prosecan uspon ski staze je oko 30 stepeni. Poseban doživljaj je skijanje nocu.Pored staze postoji par ugostiteljskih objekata koji Vam pružaju mogucnost osveženja u svakom trenutku po veoma pristupacnim cenama.
Veštačka stena za sportsko penjanje (free climbing) kao turistička ponuda Vrnjačke Banje privlači veliki broj turista koji žele aktivan odmor. Planinarsko-sportski klub „Goč“ pruža mogućnost posetiocima Vrnjačke Banje da se oprobaju u sportskom penjanju na veštačkoj steni koja je locirana u vrnjačkom parku i čini jedinstvenu celinu zajedno sa teniskim terenima, dečijim igralištem i japanskim vrtom.
- Otkrijte vašu vertikalnu granicu! www.pskgoc.com
Autor:
administrator
El. pošta Štampa PDF

Sportski centar

 • Kontakt:
  Vojvodjanska bb.
  Tel: 036 622 335
  Fax: 036 622 336
  sportskicentarvb@gmail.com
  www.scvrnjackabanja.rs

 
~ Kontakt informacije ~

(C) 2021 Turistička Organizacija Vrnjačka Banja